Bli kyrkobyggare!

Hur ser din önskekyrka och önskeförsamling ut? Det kan du berätta genom att delta i brainstormingen Önskekyrkan, som ordnas av kyrkan i Helsingfors.

Stefan ställer viktiga frågor i sitt blogginlägg ”Det viktigaste” (se Matteusbloggen/Kyrkoherden här på denna sajt). Kommentera hans blogginlägg eller berätta vad du tycker för honom eller någon annan av församlingens medarbetare, när du träffar dem.

Just nu finns det också ett annat sätt att påverka. På adressen http://www.onskekyrkan.fi kan du berätta hur din önskekyrka och önskeförsamling ser ut. Enkäten ordnas av kyrkan i Helsingfors.

(Du kan vinna ett middagspresentkort för två, om du deltar senast den 10 september.)

Bli kyrkobyggare – och tipsa gärna andra om denna chans!

www.onskekyrkan.fi

Leif Pietilä

2 reaktioner till “Bli kyrkobyggare!

 1. Jag gillar tanken, men enkäten var hopplöst upplagd. att formulera sig fritt om sin drömkyrkan kräver ganska mycket. och har man tänkt en del så vill man gärna skriv en uppsats och då är nästa tanke: kommer nån att läsa det och vad händer sen…
  men jo jag ska försöka ta mig igenom den.

  1. Jag upplevde något liknande, måste medges. Men saken är så viktig att det lönar sig att pusha igenom. Därför är det bra att fundera på vad man väntar sig av kyrkan på förhand, innan man börjar svara på enkäten.

   Å andra sidan finns det tips på vad man kan tänka på just på den sidan, och det är inte heller viktigt hur man formulerar sig.

   Men du, Daniel, har ju dina formuleringar klara. Du behöver bara skriva de punkter som du lägger fram i din kommentar till Stefans blogginlägg (den som finns på Matteusgemenskap).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s