En bit på vägen

Oj då!! Arbetsgivaren (H:fors kyrkliga samfällighet) överraskade mig på onsdagen (12.9) med ros och bronspins som tack för tio års tjänst som kantor. Det hade jag själv faktiskt missat – hade snarare tänkt på att det nästa år blir 20 år sen jag åtog mig att leda rytmikgrupperna i Matteus. Då för tjugo år sen hade jag min arbetsgivare på musikinstitutet, hösten 2002 blev det sedan kantorsuppgifter i östra H:fors.

Då jag började som kantor i Matteus kändes det värdefullt att få möjligheten att jobba med hela sin personlighet då jag mötte barn och familjer, och inte bara begränsa mig till det musikpedagogiska. Det blev viktigt att ge föräldrar en chans att sätta sig ner med sin kaffekopp och låta barnen leka, och att själv stanna upp med den vuxne för att reflektera och lyssna. – Att sätta sig vid orgeln för att spela psalmer kändes som att komma hem. Jag fick dessutom byta ut mitt kvällsjobb mot mer varierande arbetstider. Dessvärre förlorade jag den långa sommarsemestern…. *

Ändå har jag inte behövt ångra att jag kom till Matteus. Arbetet har alltid varit omväxlande, bjudit på lämpliga utmaningar och gett chansen att musicera mångsidigt. Och fortfarande upplever jag att baby- och knatterytmiken är kärnan i det musikarbete jag utför: att skapa samhörighet och att gå en bit på vägen.

/Anna Brummer

2 reaktioner till “En bit på vägen

  1. Tack Anna för många fina musikstunder i olika omgångar. Senast idag sjöng vi ”Hjulen på bussen” här hemma 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s