Min konfirmation

När tiden för att gå skriftskolan var inne var jag ännu lite osäker på vad jag skulle tycka och tänka om tro, kyrkan och Gud. Kyrkan verkade som en tråkig och ointressant plats.

Men de första skribaträffarna var spännande och de första mässorna överraskade mig totalt. Inga tråkiga predikningar, utan intressanta åsikter och väldigt bra musik. Jag började gilla kyrkan och dess verksamhet allt mer och mer. Det var inte alls som jag trott. När det var tid att åka på läger var det superspännande.

På lägret var det helt annorlunda vad jag tänkt mig. Man talade om Gud och tron på intressanta sätt och så att man på riktigt orkade lyssna ivrigt. Lekarna behandlade trosfrågorna på ett naturligt sätt. Det var en superbra gruppanda på lägret och man lärde känna många ljuvliga människor.

När lägret var slut var det ännu några skribaträffar och sedan konfirmation. Konfirmationsceremonin var totalt annorlunda än jag trott. Det var en glad händelse vars sånger påminde om lägret. Efter konfirmationen började man på riktigt känna sig stor.

Jag gillar verkligen kyrkan nu och tänker gå hjälpisutbildningen och ha att göra med kyrkan i fortsättningen!! Om du grubblar på att gå skriftskola eller inte, rekommenderar jag starkt, man kan inte annat än gilla det!

//Sofie

Sofie Fuchs är en av årets konfirmander i Matteus församling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s