Höststorm i Matteuskyrkan

BEBI- OCH KNATTEKYRKA I HÖSTSTORM

Söndagen den 21 oktober åkte Jesus med sina vänner ut på sjön i Matteuskyrkan. Det började storma alldeles förskräckligt och båten höll på att sjunka. Men Jesus sov lugnt. När vännerna väckte honom steg han upp och ropade åt stormen: – Tig, var stilla! och så blev det alldeles lugnt.

Jesus i båten

I livets stormar får vi minnas att Gud finns med fastän det stormar runtomkring oss. Gud är stark när vi är svaga och han hjälper oss att ta nya tag. De små båtarna kan lugnt segla vidare över livets hav oavsett väderlek. Båten är liten och havet så stort, men vi får minnas att han som står bakom hela skapelsen har kontroll över din lilla båt – också när stormen rasar, vågorna är höga och skummet yr och båten ser ut att sjunka.

Båtar som barnen gjort själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s