Nu kör vi – skriban startar!

545323_10151128154867399_953737670_nInkommande helg inleder de första konfirmandgrupperna sin skribatid.

Skribatiden sträcker sig fram till mitten av september då det är dags för konfirmationerna. Sammanlagt 89 ungdomar har valt att gå skriban hos oss i Matteus. De är uppdelade i 4 grupper på 3 olika läger som hålls på Lekis i juli och augusti.

Från och med söndagen kommer ungdomarna att vara en bekant syn i församlingens verksamhet. Förutom att får vara med och göra en valbar diakonal insats så finns det varje söndag ungdomar som hjälper till med förberedelserna av de praktiska grejerna före högmässan i Matteuskyrkan. I själva gudstjänsten kommer de också att medverka på olika sätt och hjälper sedan till med praktiska grejer efteråt. Jag har ibland funderat att det säkert kunde vara nyttigt och intressant även för kyrkvana gudstjänstbesökare att få vara med och hjälpa till med de praktiska grejerna. Men ni får vänta på er tur för nu är ungdomarna i farten 🙂 Däremot utmanar jag alla till att, precis som ungdomarna, bekanta sig med församlingens olika mässor och göra en diakonal insats under året.
IMG_0849
Ungdomarna har i år rätt att delta i nattvarden i mässor i Matteus under hela sin skribatid. Vi ordnar under inkommande helg enkla nattvardsmässor i Matteuskyrkan på lördag och söndag kväll kl.19.15 då ungdomarna första gången bekantar sig med nattvardsfirandet. Under våren kan kanske du som är van kyrkobesökare vid behov hjälpa till ifall du märker att någon ungdom verkar bortkommen under någon mässa.

Som grupp kommer ungdomarna att vara med på alla vårens kvällsmässor samt i två högmässor som speciellt är riktade till dem, 3.3 och 21.4. Jag uppmuntrar alla kyrkvana Matteusar att vara med i mässorna bland ungdomarna och inte skrämmas bort. av det lite annorlunda och obekanta. Det är väl trots allt så som ungdomarna känner sig för det mesta då de kommer till kyrkan… Vårt mål är, och jag hoppas, att ungdomarna skall få känna sig välkomna i Matteus församlings- och gudstjänstgemenskap och jag tror att vi alla kan hjälpas åt att bemöta ungdomarna som likvärdiga medlemmar och medmänniskor i sin egen församling.

Välkommen hälsar jag åt dej, konfirmand.

Välkommen hälsar jag också åt dej, som funderat på att komma till kyrkan. Nu passar det bra då det finns andra kyrkovana deltagare i din omgivning.
Välkommen hälsar jag åt dej, som hittat din plats i församlingen och gärna delar gemenskapen med gamla och nya bekanta.

/Tonja Paavola, Ungdomsarbetsledare

PS. Be gärna för konfirmanderna och för hela skriba-arbetet.IMG_1169

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s