Joykids Festival – Gospeldag för barn och ungdomar

Den 9 februari ordnas  s    med Anna-Pia och Mikael Svarvar, i Matteuskyrkan.

Joykids är ett projekt, i samarbete med Förbundet Kyrkans Ungdom, som riktar sig till barn, ungdomar och körledare. Mellan kl. 13 och 18.30 är det workshop inkl. saft och middag. Dagen avslutas med konsert kl. 19.00. Priset för dagen är 20€ / pers. Anmälan och mera info senast 1.2 till matteus.fors@evl.fi / 09-23407300 eller per.stenberg@kyrkansungdom.nu / 0500 736 088.

Anna-Pia svarar på några frågor om festivalen:

Joykids Festival – vad är det?

Joykids Festival är en eftermiddag då barn och yngre ungdomar får sjunga svängig musik med lite rörelser. Vi sjunger både på svenska och engelska. Under dagens lopp lär vi oss mellan sex och åtta nya sånger. En del av dem har lite rörelser och som avslutning på dagen bjuder vi in till en minikonsert där vi uppträder med sångerna.

Jag har en barnkör, Joykids, som jag och min man Mikael nu jobbar med för 3. året i följd och det är lite ur denhär kören som visionen för dehär festivaldagarna föddes. Sen hade vi en Joykids Festival-dag i Nykarleby på våren för ett år sedan och nu vill vi erbjuda också er här i Helsingforstrakten denhär möjligheten

Varför just gospel?

För mig är det den stil som jag mest har sjungit själv. Gospeln är väldigt fri – man behöver inte vara världens bästa sångare för att sjunga gospel. Det är egentligen mycket mer än sång utan handlar också om uttryck, gemenskap och ett gott budskap. Det finns egentligen inget rätt och fel när det gäller gospeln utan man får vara väldigt kreativ.

Vem kan komma med på festivalen?

Om du är 7-15 år. Du behöver inte ha någon vana att sjunga i kör eller ha sjungit gospelmusik tidigare. Om du vill göra något häftigt en eftermiddag – för det är verkligt roligt att lära sig nytt! Om du är en körledare är du också varmt välkommen med för att få inspiration och nytt material.

Behöver man kunna nåt på förhand?

Nej man behöver alltså inte kunna nåt på förhand eller öva något speciellt för dagen utan vi lär oss allt undanefter.

Berätta om minikonserten

På konserten, som har fritt inträde, kommer vi att sjunga det vi lärt oss under dagens lopp. Vi hinner lära oss ca 6-8 låtar under dagen så det blir en liten minikonsert med gung.

Tag chansen och kom med och sjung och bli inspirerad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s