Det kändes spännande…

–       Om Kaffe på Plattan

Senaste gång som Matteus församling ordnade Kaffe på Plattan den 9 februari i år var jag första gången med. Det kändes spännande och roligt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mej. Jag hade hört att det brukar komma en hel del människor och att de som var med tyckte att det var roligt.

Det var smått kaos före vi skulle ut med kaffe, te, saft och bulla på gården utanför Matteuskyrkan. Det hände mycket i huset den dagen. Men efter en kort bönestund och genomgång av olika uppgifter var vi redo att ta itu med uppdraget. Vi var ungefär tio personer som gick ut i snöyran och ställde upp vagnen med kaffet, satte fram broschyrer och intog våra positioner. Ett par fungerar som ”inkastare” och står i ändan av bron mot Östra Centrum och bjuder in folk, i andra ändan står följande par och visar riktningen.

De flesta tackar glatt och vänligt för inbjudan, en del avböjer – de har annat på gång men överraskande många tar sig tid att komma och dricka en kopp kaffe, äta en bulle och prata en stund.

Vi talar om allt mellan himmel och jord, presenterar församlingens program och bjuder dem in i kyrkaulan för att se sig omkring eller dricka sitt kaffe där, lite bekvämare och varmare.

En del berättar om sina problem, vi lyssnar, samtalar, ber och försöker hjälp med vad vi kan. Allt sker i en mycket positiv anda. Konfirmandpraktikanterna som är med tycker också att det är roligt. ”Alla är så glada”, säger en av dem.

Efter en och en halv timme i snöyran börjar vi känna oss lite frusna och folk strömmar inte till på samma sätt som i början. Vi kan konstatera att ca.85 personer har druckit kaffe – inte illa.

Vid vår korta avslutningssamling går vi igenom vad som hänt och hur vi upplevt det. Vi ber för de mänskor vi mött och för kommande Kaffe på Plattan som blir om en månad – alltså den 9.3. Kanske du vill komma med och hjälpa till då eller bara ta en kopp kaffe? Du är hjärtligt välkommen mellan kl.13-15!

Jag var väldigt glad efteråt! Det kändes bra att få vara med, att få dela den här upplevelsen, att få samtala med människor och speciellt att alla var så positiva!

Cecilia Forsén

En reaktion till “Det kändes spännande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s