KP artikel om skribaappen

Som vi berättade här tidigare i bloggen så har vi gjort en mobilapp för vår konfirmandverksamhet. Vi är både stolta och glada över det och det är ett projekt som precis börjat och som har långt kvar tills vi kan göra en utvärdering Det här uppmärksammades i Kyrkpressen 11.4 med en artikel. Tyvärr fanns det några missförstånd i artikeln som vi känner att vi behöver räta ut.

1. Vi har inte gett ut något ekonomiskt stöd för att skaffa smartphones till konfirmander

2. Vi har inte heller smartphones att låna ut. Däremot kommer det att finnas läsplattor att låna under lägren då appen kommer att användas som mest
Det  är alltid vår ambition att inte ha en exkluderande verksamhet. Skribaappen i sig innehåller inte någon information från församlingen som inte är tillgänglig via andra kanaler. Appen kommer att vara mest i användning under sommarens läger och då kommer vi att ha läsplattor att låna ut till de som vill kunna använda appen, men inte själva kan ha tillgång till den.

3. Det framgår inte att vi har fått understöd för projektet från Andligt liv på webben.
Förutsättningen för att vi skulle kunna sjösätta det här projektet är att vi fick ett ekonomiskt bidrag från Kyrkostyrelsens projekt ”Andligt liv på webben”. Införskaffandet av läsplattor och kostnaden för utvecklandet av appen faller helt inom ramen för detta bidrag. Målsättningen är att vi ska kunna dela med oss av våra erfarenheter till andra församlingar.

4. Vi är inte en av de första församlingarna som har ”konfirmanden i fokus”
Man kan få intrycket när man läser artikeln att vi säger att vår satsning på en konfirmandcentrerad undervisning är unik. Men den bygger helt på konfirmandhandlingsplanen Livet – Tron – Bönen som utkom 2001. Så vi är varken först eller unika i vår konfirmandförnyelse. Däremot är vi väldigt glada för den möjlighet vi har haft att satsa på vårt konfirmandarbete.

Om ni har frågor kring skribaappen eller vårt förnyelse så får ni jättegärna höra av er. Ännu hellre komma ut till Lekholmen i sommar och hälsa på och se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s