Vårkonsert med Trio ad libitum i Östersundom kyrka fredagen den 17 maj kl. 19

Fredagen den 17 maj kl. 19 i Östersundom kyrka:
Vårkonsert med kammarmusikgruppen Trio ad libitum

Borgåbaserade kammarmusikgruppen Trio ad libitum utlovar vårfrisk barockmusik på blockflöjt i olika storlekar, oboe, fagott och orgel, samt sång. På programmet står bl.a. Händels orgelkonsert i F-dur i arrangemang för orgel, oboe och fagott.

 

Så här presenterar sig gruppen och dess medlemmar:
Trio ad libitum grundades av Gunvor Helander i mitten av 1980-talet. Namnet syftar på ensemblens varierande instrumentala sammansättning och öppenheten för olika tiders musik. Ensemblens repertoar omfattar till största delen musik från renässansens och barockens tidevarv.

Berit Henriksson har studerat oboe för bl.a. Erkki Paananen och Aale Lindgren. Hon har också deltagit i Crusell-veckans sommarkurser i Nystad.

Arno Kantola fungerar som kantor i Lovisa svenska församling. Bakom sig har han oboestudier för Asser Sipilä och fagottstudier vid Crusell-veckans sommarkurser i Nystad (Korhonen). Orgel har han studerat för Kaj-Erik Gustafsson och piano för bl.a. Kauko Kuosma.

Ingmar Hokkanen är pensionerad kantor från Borgå svenska domkyrkoförsamling. Han studerade blockflöjtsspel vid Sibelius-Akademin för Jari S. Puhakka och Pekka Silén samt orgelspel för Folke Forsman (diplom 1991) och orgelimprovisation för Kaj-Erik Gustafsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s