På uppdrag

Det är kvavt. Huden är blank av svett. Datorn framför mig skulle hellre få alstra kyla än värme. Huvudet känns tungt och jag märker att jag inte hinner dricka i takt med törsten. Likadant är det i Finland, har jag förstått!
Här i Nepal har värmen och fukten kommit för att vara i fyra månader, åtminstone.
Sitter på FELM*kontoret i Jhamsikhel, Kathmandu. En liten grön skylt med dessa bokstäver hänger utanför porten. Från grannhuset hörs medryckande sång av en skolklass. Det är en av de många privata skolorna som finns överallt. Första gången jag hörde sången trodde jag inte mina öron.  Jag känner ju igen den – ”Aasish gana”! Nu när jag hör sången tar jag den till mig, som en direkt hälsning från ovan – räkna Guds välsignelser, en efter en. Och visst gör jag det. Räknar dem – och de är många. En av välsignelserna är att kristna här i landet fått livsrum. Vid sidan av andra privata daghem och skolor finns också flera kristna. Så var det inte för drygt tjugo år sedan, när Ben och jag återvände till Finland med åtta års perspektiv  i Nepa med oss i bagaget. Religion hörs och syns i det här landet. Klockor klämtar morgon och kväll framför gudastatyerna i hemmen och ute på gatorna, men numera blandas de kristnas sång in i ljudvolymen. Bland alla tempel och stupor finns också de kristnas samlingsrum, kyrkor i nepalesisk tappning, även om de är mindre synliga.

Det är fint att få vara tillbaka. Vi är här på uppdrag av Finska Missionssällskapet, men också på uppdrag av våra sändande församlingar, varav Matteus, vår egen hemförsamling är en av dem. En missionär kan aldrig göra arbetet ensam. Det behövs personer som stöder på hemmaplan genom förbön och genom ekonomiskt understöd. Tack till Matteus och tack till dig, matteusbo som vill vara med. Hoppas du tar tillfället i akt och är med om missionsfesten på mässcentret i Böle, Helsingfors inkommande veckoslut, dvs. 7-9 juni. Temat för festen är” Du har ett uppdrag”.  Festen är till för alla, också för dig som kanske aldrig varit på missionsfest tidigare. Det kommer att finnas ett stort utbud av program eftersom den finska och den svenska festen i år hålls samtidigt och på samma plats. Vi har ett uppdrag – tillsammans!

Ben och jag kommer härefter att börja blogga på Matteusbloggen. Vi hoppas kunna dela med oss av livet här, av allt vad det kan innebära. Med bloggen vill vi föra dig närmare det som Matteus är engagerad i, i den här delen av världen.

En god start på sommaren – och ta metron och spåran till Böle! Eller bussen!

Varma hälsningar Mia och Ben Westerling i Nepal
*FELM= Finnish Evangelical Lutheran Mission

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s