GOSPEL också i Matteus

GospelFörra helgen hade jag och många andra glädjen att få delta i Gospelhelg 2013 här i Helsingfors. Man har ordnat gospelhelger av det här slaget i Österbotten flera gånger, men det här var första gången här hos oss och det blev utan tvekan en succé. Helgens stora namn var Gerald T. Smith från gospelns hemland USA. Gerald är känd både inom och utanför USA som gospelkörledare, kompositör, sångare och pianist. Han delade med sig av sina efarenheter som Director of Worship and Arts vid Mt. Ennon Baptist Church i Clinton, Maryland och dirigerade masskören med stor inlevelse och passion. Hela helgen genomsyrades av glädje och gemenskap och det var en otroligt mäktig känsla att som avslutning både få dirigera och sjunga tillsammans med 200 personer och ett stort band i Tempelplatsens kyrka.

 

Gospel handlar om det glada budskapet. Gospel är hopp, tacksamhet och glädje. Musikstilen är glad och energisk men också känslig och mäktig. Efter helgen kände jag mig både upprymd och ovanligt glad, men jag hade också en skön känsla av ro i själen, även om kroppen var lite trött. Det är svårt att hålla tillbaka när man sjunger om det glada evangeliet på det här sättet.

En söndag i månaden sjunger vi gospel också i Matteuskyrkan. Vi övar först tillsammans (kl. 15.30-17.30) och medverkar sedan i kvällsmässan (kl. 18.00) där vi sjunger det vi övat in. Tröskeln är låg och vem som helst är välkommen med. Det finns ingen åldersgräns och inte heller några krav på att man ska kunna läsa noter, eftersom vi lär oss det mesta på gehör.

Nästa gång träffas vi söndagen den 13.10 i Matteuskyrkan (Åbohusvägen 3, i östra centrum).

Jag hoppas att både Du som sjungit mycket gospel tidigare och Du som är intresserad av att prova på gospel kommer med och sjunger tillsammans med oss! Ju fler vi är desto roligare blir det.

 

Vi ses!

 

Daniela Forsén

Körledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s