Askonsdagsmässa

Askonsdagsmässa i Botbygårds kapell 5.3 kl.19

Askonsdagen inleder den fyrtio dagar långa påskfastan. Askonsdagen har fått sitt namn efter den tradition som fanns redan i Gamla Testamentet när folket fastade ”i säck och aska”. Askan symboliserar botgöringen, ett synligt tecken på mänskans insikt om att hennes egna försök inför Gud är endast aska. Askan symboliserar död och förgänlighet. Under fastan inser vi vår del i världens ondska och omvänder oss till Gud som är den ende som kan ge liv.

Nu har vi möjlighet att inleda fastan med att delta i nattvardsmässan i Botbygårds kapell onsdagen den 5.3 kl.19. Den som vill får i samband med nattvarden ta emot korsets tecken i aska på sin panna under det att prästen säger: ”Kom ihåg, o mänska, att du är stoft och att du åter ska bli stoft. Omvänd dig och tro evangelium.”

Jag tror att det är ett bra sätt att inleda fastan. Det är att ta sig själv och Gud på allvar. Att fundera vad jag vill med mitt liv. Bön och stillhet är en del av fastan och fastan kan hjälpa mig att bättre höra Guds röst. Ett sätt att fasta är att fundera på vad jag vill ta med mig in i himlen en dag. Och prioritera det under fastan. Och försöka skala bort det som hindrar mig från det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s