Tua och Torsten, Matteus nya utsända

Tua och Torsten, Matteus nya utsända

Vilka är vi? Vi är på väg som församlingsarbetare till Främre Asien. Tisdagen den 11 mars började det stora äventyret, då vi flyttade från västra Helsingfors till östra Istanbul. Vi är glada över att också Matteusborna vill stå bakom oss och följa med vad som händer i Istanbuls lutherska kyrka! Vi vet inte riktigt vart vi kommer, men vi ber att Gud ska få använda oss. Tack för att ni också ber. Jag tror Gud har gett oss idén med utsända arbetare för att på ett konkret sätt visa hur beroende vi är av varandra i Guds församling.

Församlingsarbetare har vi varit också i Finland. Jag Tua är diakonissa och har jobbat i Esbo svenska, och nu senast på Domkapitlet. Jag är gift med Torsten som är präst. Sin första prästtjänst hade han i Matteus 1997-98, efter det har han jobbat i Grankulla svenska, Norra svenska och senast som kyrkoherde i Ingå församling.

Drömmen att jobba i Guds församling i ett annat land än Finland har funnits som ett frö ända sedan vi sällskapade. Mycket har hänt sedan dess, vi är så att säga inga ungdomar längre. Vi har vi fått tre barn, vi har utbildat oss till flera olika yrken, och först nu föll pusselbitarna på plats för det här. Våra barn är nu vuxna och vi tror (?) att de klarar sig utan oss. Hej Mia och Ben Westerling – när är barn så vuxna att de klarar sig själva?

När vi landar i Istanbul väntar oss språkstudier i turkiska. Att studera språk i mogen ålder lär motverka demens, så vi har dubbel motivation. SLEF fungerar som koordinator för våra stödjare, och via deras webbplats kan man beställa våra rundbrev. Men vi återkommer också till den här bloggen!

Vi hörs – görüşürus!

Tua Sandell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s