12.10 firar Matteus och Johannes gemensam högmässa

MATTEUS OCH JOHANNES FIRAR GEMENSAM HÖGMÄSSA SÖ 12.10 kl.12 i JOHANNESKYRKAN

Söndagen den 12 oktober  har Du möjlighet att tillsammans med andra Matteusbor åka till Johanneskyrkan och där fira mässa tillsammans med Johannes församling. Då kommer huvudstadsregionens svenskspråkiga kantorer att tillsammans med församlingen fira den mässa, vars musik kompositören Timo Kiiskinen utvecklat till en festligare form under namnet Pingstmässan. Församlingen står för de välkända psalmmelodierna och de mässmelodier, som alltid sjungs under de s.k. ”gröna” söndagarna, medan kantorskören sjunger med i nykomponerade avsnitt samt psalm- och liturgiska stämmor. Också orgeln och övriga instrument deltar i att smycka ut denna fina mässhelhet, i vilken Fred Lindström fungerar som predikant och Johannes församlings nya kyrkoherde Johan Westerlund är liturg.

Under pingsthelgen i maj 2015 firas denna mässa på Kyrkosångsfesten i Raseborg.

Du som gärna vill delta i denna mässa tillsammans med andra Matteusbor, tag då kontakt med kansliet ifall Du behöver skjuts eller kan erbjuda skjuts.

KÖRKONSERT SAMMA KVÄLL I JOHANNESKYRKAN KL.18

För musikintresserade anordnas samma kväll en konsert, där de förenade kyrkokörerna från huvudstadsområdet deltar med s.k. ” gamla godingar” i Johanneskyrkan kl. 18.00. Då klingar bl.a. Händels Hallelujakör med förenade krafter.

Körerna dirigeras av förbundsdirigenten Nina Kronlund.

Väl mött

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s