11.10 konsert med Amigo Choral och Betaniakören

På lördag 11.10 kl. 18 har Matteuskyrkan glädjen att gästas av kören Amigo Choral som ger en konsert tillsammans med Betaniakören från Jakobstad.

Amigo och Betaniakören f Sixten Ekstrand
Amigo och Betaniakören f Sixten Ekstrand

Amigo Choral grundades år 1998 av de sångare som tio år tidigare varit med om att starta gospelkören His Master´s Noise. Körens första dirigent var Sören Lillkung och sedan 2011 är Sören tillbaka som dirigent. Amigo Choral består idag av drygt 50 sångare från Sibbo, Borgå och Helsingfors med omnejd. På repertoaren finns framför allt gospel, psalmer och favoriter från tiden med His Master´s Noise.

Betaniakören är en ekumenisk församlingskör, från Baptistförsamlingen Betania i Jakobstad, som genom åren formats främst av Roger Wingrens mångåriga ledarskap. Markus Söderström har tagit över dirigentansvaret från hösten 2013, och även Sören Lillkung deltar i form av tonbildare. Kören består idag av ca 50 sångare och repertoaren har under en lång tid präglats av Patrick Wingrens arrangemang för blandad kör. Betaniakören leds av Macke Söderström och på lördag ackompanjeras körerna av Patrick Wingren (piano), EH Lillkung (trummor) och Zacharias Holmkvist (bas).

Missa inte den här chansen att få njuta av högklassig körmusik.

Kör med Amigo Choral och Betaniakören
under ledning av Sören Lillkung och Macke Söderström
Matteuskyrkan, Åbohusvägen 3, Östra Centrum

Fritt inträde, programblad 10 €

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s