Matteus besegrade Petrus i vänskapsmatch!

Det viktigaste är ju inte att vinna…
Men…

När nu Petrus Youth hade utmanat Matteus ungdom på en fotbollsmatch så var vi i alla fall två ungdomsledare på Matteussidan som var mer än lovligt nervösa. Inte minst när matchen skulle starta och vi konstaterade att vi har 8 spelare och de har 25…

Som tur var så fick man bara ha 6 utespelare på plan samtidigt och vi kände oss trygga med våra spelare… men skulle de orka?

De tappra Matteusproffsen var Vilma Rosenström, Hugo Tallqvist, Andreas Nordström, Morris Liemola, Matias Herzberg, Amanda Riikonen, Axel Uljas och Patrick Koski. Efter pausen fick vi välbehövlig förstärkning av målvaktsproffset Lotta Rosenström.

Vid halvtid så hade Matteus trots det numerära underläget en ledning med 3-1 och det kändes stabilt. En otrolig match från Matteusarna med riktigt bra taktik stark kämparanda och snygga mål.

Men det skulle visa sig att mot slutet av andra halvlek så började vi tappa orken. Inte konstigt när Petrus hela tiden hade fräscht folk att kasta in mot våra svettiga hjältar. Efter några darrande minuter så hade ett hårt satsande Petrus hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge och med bara minuter kvar tog de ledningen med 5-4…

Men!!!
Matteusar ger aldrig upp! I slutminuten vräker sig Tallqvist fram på en fin framspelning från Rosenström (om jag inte minns fel) och kämpar in ett kvitteringsmål!
Hjärtattack bland Matteusledarna och visselpipan ljöd för fulltid.
Den eminente domaren Fredrik Kass beslutade att matchen skulle avgöras med 10 st straffar och efter stor dramatik så tar Matteus hem segern!!!

En trevlig kväll och om vi får gissa så är Petrus Youth sugna på en snar revansch… =)

IMG_6142

Vilma var en stabil jätte i försvaret!

IMG_6152

Hugo levererade flera viktiga mål!

IMG_6155

Morris kämpade sig blodig och var en av dagens stora hjältar

IMG_6172

Matias smäller in första straffen

IMG_6201

Lotta briljerar i målet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s