ALPHA – ”skriba för vuxna”

Vad är Alpha?

En grundkurs som tar upp de centrala delarna i den kristna tron

Alphakurserna startade i anglikanska kyrkan, i Holy Trinity Brompton Church i London, i början av 1980-talet. Alphakurser hålls av alla kyrkor i de flesta kristna traditioner och kursupplägget och kursmaterialet är detsamma var man än går kursen. I fjol gick 2,8 miljoner personer en alphakurs.

För vem är Alpha?

Alpha är för dig som inte är van att gå i kyrkan, för dig som nyligen blivit kristen, för dig som vill utforska kristen tro litet närmare, för dig som har barn i Matteus församlings verksamhet, för dig som vill fräscha upp dina kunskaper i kristen tro, för dig som helt enkelt vill veta mera och har synpunkter och frågor.

Vad innebär en Alphakurs?

Alphakursen sker under avspända former och man lär sig om kristen tro samtidigt som man har roligt och får nya vänner.

Alphakursen omfattar elva torsdagkvällar under hösten och ett veckoslut. En kurskväll börjar med att man äter tillsammans, sedan följer ett föredrag om kvällens ämne, därefter samtalar man i mindre grupper. På alphakursen är ingen fråga för liten eller för utmanande – allt får frågas.

När börjar Alphakursen?

Kursen planerad att starta 10.9.2015 inhiberas pga för få deltagare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s