Påskpyssel för alla den 1 april

Dekorera påskris och pyssla dina egna påskkort. Klipp ihop en påskhare eller gör en kyckling av hamapärlor.

Lördagen den 1 april är såväl ung som gammal välkommen på påskpyssel till Matteus församling mellan klockan 10-13. På plats finns hjälpledare som kan instruera och hjälpa till. Du kan följa våra färdiga pysselidéer eller skapa fritt. Idéer och modeller finns av olika svårighetsgrad för såväl barn som vuxna.

– Vi använder oss också av en hel del återvunnet material och försöker därigenom uppmärksamma kampanjen Ekofasta inför påsken, säger Catarina Bärlund-Palm, ledare för barnverksamheten i Matteus församling.

I aulan serveras kaffe, saft och piroger. Andaktsrummet är öppet.

– Ifall du är den familjemedlem som inte njuter av pyssel kan du också komma med bara för att umgås. Det kan vara skönt att slå sig ner och bara göra ingenting en lördag förmiddag, säger Bärlund-Palm.

Hon poängterar ändå att man inte måste ha barn med sig för att komma och pyssla. Det finns särskilda, lite mer avancerade pyssel för vuxna.

– Ibland kan en pysselstund också kännas rätt terapeutisk.

En frivillig materialavgift uppbärs av deltagarna.

Sångstund för de minsta

I samband med pysseldagen ordnas också en sångstund för de allra minsta tillsammans med en vuxen, Lördagsklapp&klang, i samma utrymmen. Den början klockan 10 och leds av Catarina Bärlund-Palm. Sångerna är bekanta för de flesta som gått i församlingens baby- och barnrytmikgrupper. Klockan 10-10:45 i Matteus församling.

Anmäl dig gärna till dagen via vårt facebookevenemang

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s